lunes, 2 de agosto de 2010

Caves a Serra Mariola





A les muntanyes de Serra Mariola (Alacant) hi ha un ric patrimoni cultural quasi oblidat. Són les caves construccions del s. XVII-XVIII amb pedra per guardar el gel. En aquests frigorífics naturals es conservava gel que després es baixaria amb cavalleries als pobles de la comarca. Les caves es construixen sota terra amb pedra de forma rodona però de gran fondària i amplitud. A prop del pic de Montcabrer hi han tres: la cava Gran, l´Habitació i la de S.Miquel. La primera està protegida amb xarxes ja que està pendent de la seua rehabilitació per part de la Diputació d´Alacant. Quan ? Hi haurà pressupost o tot s´ha dilapidat ?
No podem oblidar un ric patrimoni dels nostres avantpassats i difondre allò que és tothom.

2 comentarios:

  1. Si alguna persona coneix patrimoni cultural que deu ser dignificat o conegut, igual que les caves, que deixi el comentari en el blog.

    ResponderEliminar
  2. Son unas construcciones preciosas, cerca de mi casa a menos de 5 kilometros y a 10 kilometros del mediterráneo, cosa sorprendente pensar hoy en día en esta región abrasada por el sol de que hubiera mucha nieve hace siglos, se encuentra la nevera de Alfondeguilla, también de la misma época la planta actual pero situándose su origen siglos antes en el periodo musulman.Está rodeada por las fortificaciones de la línea XYZ.

    ResponderEliminar