domingo, 30 de octubre de 2011

Cartes

En la Vall d´Uixó hi ha un ric i extens patrimoni material. S´han trobat jaciments íbers, romans i àrabs. Tots han estat estudiats i poden formar part de l´arxiu de la ciutat en la seua catalogació. Però el patrimoni de guerra està sense estudiar i sembla no interessar cap jaciment ni restes coneguts.
Des de l´ajuntament, en concret l´arqueòloga, ens demana la col·laboració per indicar la localització. I nosaltres hem contestat que no tenim els mitjans tècnics i humans per la seua realització. Es una resposta oficial a les contínues demandes de protecció i catalogació. Pot ser les queixes que fem al Defensor del Pueblo activen a l´administració local a moure´s i almenys respondre. En el cas dels búnquers de Nules és un cas semblant ja que seguim demanant una protecció real i el compliment de la llei. De nou han demanat des de Madrid un informe a la Conselleria de Cultura.
L´administració local coneix l´existència del patrimoni cultural però no fa cap acció real i no burocràtica per la seua protecció. Encara que nosaltres continuarem defenent el patrimoni de guerra i oferint la col·laboració per la seua catalogació.

No hay comentarios:

Publicar un comentario