sábado, 1 de octubre de 2011

Resposta

L´ajuntament de la Vall d´Uixó ens contestava a la nostra proposta de protecció del xicotet búnquer a la carretera de Moncofa. Ens demanava la nostra participació. Nosaltres SEMPRE hem volgut col·laborar però no tenim mitjans tècnics i humans. La carta que hem enviat és:


En resposta a la carta rebuda el 23 de setembre sobre la reclamació del Reg. Gen. 13474/19/07/2010. Es tracta de la informació sobre un búnquer de la Guerra Civil a la carretera de Moncofa que informa la cap del Servei del Museu, Arxiu i Biblioteques Municipals.

Manifestem,
Ens demanen la identificació cadastral exacta i planimetria detallada i georeferenciada a escala 1:10.000 pel patrimoni a protegir. El Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló no té els mitjans tècnics ni humans per realitzar aquesta feina. Nosaltres ens vam oferir a l’anterior alcaldessa, Isabel Bonig, per col·laborar en un primer treball d’inventariat i catalogació en l’itinerari St. Antoni - La Cova. També vam informar a la Generalitat Valenciana, en concret, al Departament de Patrimoni Cultural.
L’Ajuntament de la Vall d’Uixó, només, ens va sol·licitar la identificació cadastral i planimetria per fer una neteja en els búnquers de l’itinerari esmentat, però necessitem la participació de l´administració (local, provincial o autonòmica) que puga oferir-nos l´assessorament tècnic d´arqueòlegs i topògrafs.

En tot cas, l’associació està oberta a la col·laboració amb l’Ajuntament i la Generalitat Valenciana per a inventariar i catalogar els béns de la Guerra Civil. Pot servir d’exemple l’experiència de l’Associació Lo Riu de La Fatarella amb la Generalitat de Catalunya, la Universitat de Barcelona i el CESIC pel que fa al patrimoni de la Batalla de l’Ebre. Lo Riu aporta la seua experiència i treball, mentre la resta d´institucions completen la tasca burocràtica i tècnica
.

Ara esperem la seua resposta...

No hay comentarios:

Publicar un comentario